Welkom in de wereld van Loek en Mila!

Loek en Mila zijn de creaties van Marlene Rebel en Lucinda Vos.  

Marlene en Lucinda zijn beide moeder van vier kinderen. De karakters van en de verhalen over Loek en Mila zijn door de jaren heen ontstaan en daardoor een mengelmoes van hun acht kinderen. Sommige verhalen zijn echt precies zo gebeurd als opgeschreven, andere verhalen zijn een mengelmoes van echte avonturen en belevenissen en de fantasie van de schrijvers.

Het bedenken en schrijven van de verhalen doen Marlene en Lucinda altijd samen, daarna gaat Marlene aan de slag met het maken van de tekeningen. Dit proces kan dagen duren, maar soms ook weken of maanden.

 

De verhaaltjes  op de website en in de e-books zijn gecontroleerd door CITO en hebben een AVI niveau M3 of E3. Ze zijn daardoor bij uitstek geschikt voor beginnende lezers.

Voor kinderen die nog niet zo goed zelf kunnen lezen of liever luisteren, heeft een stemacteur een aantal verhaaltjes ingesproken.

 

Naast het maken van de Loek en Mila verhalen, schrijven Marlene en Lucinda al meer dan twintig jaar lesmateriaal voor het basisonderwijs dat is uitgegeven bij onder andere uitgeverij Zwijsen en uitgeverij Kinheim. Hun ervaring en expertise met het maken van lesmateriaal komt ook op deze website van pas. Er zijn verschillende educatieve spelletjes te spelen en diverse printables te downloaden.

 

Suggesties of ideeën zijn altijd welkom.

Maar ook voor opmerkingen of vragen kun je ons mailen.